Updates

ETF goedkeuring

By augustus 21, 2018 No Comments

Na het veelvoudig uitstellen van de goedkeuring van de ETF’s lijkt het er op, dat de ‘Whales‘ de koersen nog verder naar beneden aan het drukken zijn. De grote spelers in de Crypto markt zijn al een paar weken bezig om alle koersen te drukken. Veel mensen hebben afgelopen maanden verlies geleden, maar afgelopen week was er overal toch een mooie stijging. Bijvoorbeeld NEO die van 14,3 naar 20,7 aan het stijgen was. Daarnaast ook nog ICON, van 48 cent naar 76 cent & Elastos van 5,60 naar 11,00. Alleen deze drie voorbeelden geven al aan dat er ook in deze markt nog mooie stijgingen te zien zijn.

Komende tijd komen er een aantal aantal ETF’s beslissingen aan, hierbij het lijstje:

 

Name Type Final Deadline
Proshares Long, Short ETF 23-08-2018
GraniteShares Long, Short ETF 15-09-2018
Direxion Leveraged Bull & Bear Shares 21-09-2018
VanEck Solidx Bitcoin Trust Long ETF 04-03-2018

 

De eerste beslissing om de ETF goed te keuren of af te keuren moet dus voor overmorgen 23 augustus 2018 zijn. De kans is aanwezig dat het morgen al bekend wordt gemaakt. Velen denken dat hij afgekeurd zal worden, er is nog weinig goedkeuring geweest vanuit de overheid. Ook is er te zien dat er momenteel voor 250 miljoen dollar aan shorts uit staat. Dus dat mensen speculeren op een daling. Hier onder in de grafiek is dat goed te zien. Dat naar aanleiding van de komende ETF belissing het aantal shorts enorm is toegenomen is goed te zien.

shorts

Als we kijken naar de koers van Bitcoin, zien we dat Bitcoin de vorige keer bij zoveel shorts, op 10 april een flink stijging omhoog ging maken. Dit gebeurde toen om alle shorts te liquideren, shortsqeeuze wordt dat ook wel genoemd. Dus te zorgen dat mensen die speculeren op een daling van Bitcoin, flink moeten inleveren en verlies zullen maken.

Nu als we kijken naar de koers van Bitcoin, die redelijk is gedaald in de afgelopen 3 weken ( van $ 8.100 naar $ 6.400), zien we dat er misschien wel een stijging aan zit te komen. De koers is nu perfect om een stijging te maken voor de komende dagen.

bitcoin

Onze verwachting van de ETF beslissing

Onze verwachting van morgen of overmorgen is dat de ETF niet zal worden goed gekeurd. Maar dat de whales, dus de grote spelers wel proberen de koers te laten stijgen, naar boven de $ 7000,-. Dit om zo een shortsqueeze te laten gebeuren en dat de vele shorters gesqueezed zullen worden komende weken.

ETF Beslissing CBOE

Op 21 september zal er ook een beslissing gemaakt worden, die een veel grotere impact zal hebben op de Bitcoin markt. Deze beslissing bij CBOE zal eerder goedgekeurd worden dan deze eerste twee ETF beslissingen. Dit omdat CBOE contacten heeft en veel meer ervaring heeft met ETF’s in de aandelenwereld. Wij van Coinupdate kijken dus erg uit naar deze beslissing, waarvan wij denken dat deze wel goedgekeurd zal worden. Mocht deze wel goedgekeurd worden, dan is Bitcoin snel weer boven de $ 20.000.

Totale marketcap

Als we kijken naar de totale marketcap ging deze van ongeveer drie maanden geleden, 380 miljard naar nu ongeveer 200 miljard. Een enorme daling van ongeveer 50% van de totale marketcap. De afgelopen paar weken is de totale marketcap bijna gelijk gebleven, maar stegen vele coins wel met 30 tot 50% zoals eerder genoemd.

marketcap

Toekomst Blockchain

Op dit moment denken wij dat er nog teveel mensen zijn die alleen maar kijken naar nieuwsberichten en updates van de bedrijven achter de coins. In de meeste gevallen weten de mensen niet eens waar ze in investeren. Daardoor zijn er nog vele slechte coins die ook vele procenten soms per week of zelfs per dag stijgen. Uiteindelijk zal voor elke coin het werkende product op de markt moeten komen en zal blockchain in zijn geheel meer geaccepteerd moeten worden en niet alleen worden gezien als iets om snel geld te verdienen.

Wij hopen dat vele Coin bedrijven snel hun werkend product Live gaan maken, zodat mensen echt kunnen zien wat voor grote waarde Blockchain heeft.

 

Let op: Al Onze Adviezen En Voorspellingen Over Crypto Coins en Startende ICO’s Zijn Op Gevoel En Op Technische Analyse Gebaseerd, Dit Is Geen Financieel Advies! Coinupdate Kan Niet Aansprakelijk Worden Gesteld Voor Eventuele Verliezen Van Uw Portfolio Waarde!

Leave a Reply