Updates

Wat is cryptocurrency mining precies?

By mei 20, 2019 No Comments

Tegenwoordig zijn de meeste mensen wel bekend met Bitcoin. Bitcoin is de populairste cryptocurrency, digitale valuta, van dit moment. Wereldwijd zijn er miljoenen mensen die Bitcoin gebruiken als betaalmiddel. De laatste jaren is deze crypto dan ook flink gestegen in waarde en populariteit.

Op dit moment is de waarde minder dan dat het geweest is, echter als je Bitcoin gaat omrekenen zie je dat deze digitale valuta de afgelopen jaren nog steeds enorm gestegen is in waarde. Steeds meer mensen zijn bekend met Bitcoin. Wanneer je jezelf erin gaat verdiepen kom je erachter dat er nog veel meer cryptocurrencies zijn en dat je ze zelf kan “minen”. In dit artikel vertellen wij alles over het crypto mining.

crypto mining

Wat is minen?

Om onze uitleg zo gemakkelijk mogelijk te houden pakken we Bitcoin mining als voorbeeld. Bitcoin heeft een enorm netwerk waarbinnen alle betalingen plaatsvinden. Om fraude tegen te gaan moeten deze betalingen dus gecontroleerd worden. Zo moet er gecheckt worden op dubbele uitgaves of het gebruik van valse Bitcoin. Goedgekeurde betalingen worden vastgelegd in de Blockchain.

Het valideren en vastleggen van de betalingen wordt minen genoemd. Hiervoor worden miners gebruikt. Het minen met deze miners wordt beloond op het moment dat de miner snel genoeg de ingewikkelde rekensom oplost voor de validatie en het vastleggen van de transactie. De miner die binnen het netwerk als eerste de lastige rekensom oplost, krijgt hiervoor een flinke beloning in cryptocurrency. Echter is het knap lastig om het snelst te minen. Daarom zijn er tegenwoordig zogenoemde “mining pools” dit zijn groepen waarbij je je miner kunt aansluiten en als een van de miners binnen de groep het snelst is wordt de beloning verdeeld. Je aansluiten bij een mining pool vergroot de kans op een beloning in cryptocurrency.

 

 

Let op: Al Onze Adviezen En Voorspellingen Over Crypto Coins en Startende ICO’s Zijn Op Gevoel En Op Technische Analyse Gebaseerd, Dit Is Geen Financieel Advies! Coinupdate Kan Niet Aansprakelijk Worden Gesteld Voor Eventuele Verliezen Van Uw Portfolio Waarde!

Leave a Reply