Een DAICO is bijna hetzelfde als een ICO. Een DAICO is een combinatie van een DAO en een ICO. De bedenker Vitalik Buterin, ook de Co-Founder van Ethereum, wou graag dat ICO’s meer beveiligd worden voor de investeerders. Met een DAICO kunnen de investeerders stemmen nadat het product is opgeleverd. Als er tijdens het stemmen, een niet goed werkend product is opgeleverd, kunnen de investeerders hun investering terug krijgen. Op deze manier wordt het geïnvesteerde geld van de investeerders gewaarborgd.

wat is een daico

Image by Cointelegraph

Verschil tussen een ICO en DAICO

Het grote verschil tussen een ICO en een DAICO is dat de investeerders niet direct bij hun tokens kunnen. Met een ICO krijgen de investeerders toegang tot hun tokens en kunnen de tokens verkopen op een exchange. Met een DAICO kunnen de investeerders de investering vergroten of het geïnvesteerde bedrag terug krijgen.

Nieuw concept

Omdat DAICO een nieuw concept is, is het maar de vraag of het aanslaat bij de investeerders. Dit is in het begin stadium nog lastig te zeggen. De investeerders moeten begrijpen waarom de prijs van een bepaalde token kan stijgen of dalen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat de investeerders zomaar het geld er uit gaan halen.

Meer weten over een DAICO?

Wil je meer weten over wat een DAICO betekent? Kijk dan op de website van de Cointelegraph.

Mee doen met de eerste grote DAICO? Schrijf je in voor The Abyss DAICO.

wat betekent daico