Coin VS Token

Wat is het verschil tussen een coin en een token?

Wat is het verschil tussen coins en tokens? In de wereld van Crypto bestaan er coins en tokens. Het is eigenlijk heel simpel. Op het moment dat er een nieuwe blockchain komt, komt daar de coin op te staan. Dit is de coin van de blockchain zelf. Alle andere versies die op die bepaalde blockchain gaan draaien, krijgen een token mee.

Ethereum Blockchain

Het Ethereum netwerk is erg toegankelijk en vele bedrijven hebben hun blockchain systeem op het Ethereum netwerk draaien. Deze bedrijven krijgen maken dan hun eigen token die draait op het Blockchain netwerk van Ethereum.

Voorbeelden van tokens die op het Ethereum netwerk staan zijn: OmiseGo, Wabi, Yggdrash en nog vele andere. Alle tokens die op het Ethereum netwerk zijn, worden ERC20 tokens genoemd.

Hierbij de gehele lijst van tokens die op het Ethereum netwerk draaien.

Eidoo erc20 tokenlist

NEO Blockchain

Ook het NEO netwerk is bekende in de Crypto wereld. Ook draaien er nu al vele systemen op het NEO netwerk.

ICON Blockchain

ICON heeft eerst als ERC20 token op het Ethereum netwerk gedraaid, maar sinds kort heeft ICON zijn eigen blockchain netwerk ontwikkeld en draait deze nu op zijn eigen netwerk. Hierdoor kunnen er allerlei nieuwe dApps (wat zijn dApps?) hun systemen laten werken op netwerk ICON netwerk.

Doordat nieuwe bedrijven hun systeem op het ICON netwerk zetten, wordt automatisch het ICON netwerk meer waard. Hierdoor kan eventueel de prijs van ICON stijgen.